De fijnste vakantieverblijven voor hond en baas in Egmond aan Zee

Lekker een paar dagen naar de Noordzeekust? Neem dan gerust uw hond mee. Dat is genieten van zee en strand voor baasje én hond. Heerlijk rennen over het strand, samen spelen met de golven, lange wandelingen over het strand of door de duinen. Ook in het gezellige centrum van Egmond aan Zee bent u bij veel horecagelegenheden welkom voor een drankje of maaltijd en kunt u uw hond meenemen.

Een paar spelregels

Hond(1)

Rashond of asbakkenras. Klein, groot en alles daar tussenin. Alle honden vinden het heerlijk aan het strand en worden er helemaal opgewonden van. Ze blaffen en rennen heen en weer. Hartstikke leuk voor hond en baasje maar helaas waardeert niet iedere badgast het enthousiaste gedrag van uw trouwe viervoeter. Ook in het duingebied is het heerlijk om fijne lange wandelingen te maken met uw hond. De duinen zijn echter ook rustgebieden voor vogels en zoogdieren. Als een hond wild ruikt, wordt het jachtinstinct geprikkeld. Een hond wil het dier dan opsporen en vangen met als gevolg dat de dieren vluchten en in de stress raken. Lees er meer over op de website van PWN.
Daarom zijn er de volgende bepalingen:

  • Van 1 mei tot 1 oktober zijn aangelijnde honden altijd toegestaan op de activiteitenstranden in Egmond. Deze stranden zijn herkenbaar aan de oranje kleur op de strandpalen.
  • Loslopende honden zijn ’s zomers op alle stranden toegestaan voor 10.00 uur en na 19.00 uur.
  • In de winterperiode, van 1 oktober tot 1 mei, zijn loslopende honden altijd welkom op alle stranden in Egmond.

In het Noordhollands Duinreservaat mag u uw hond meenemen op de wandel- en fietspaden maar alleen als uw hond (kort) is aangelijnd. Er zijn een aantal losloopgebieden aangewezen, deze vindt u hier.

De fijnste vakantieverblijven voor hond en baas

Niet alle hotels en accommodaties verwelkomen honden maar gelukkig zijn er meerdere hondvriendelijke accommodaties in Egmond aan Zee zodat u samen met uw viervoeter kunt genieten van een fijn verblijf aan het strand.

Hotel Zuiderduin

ZUIDERDUIN ENTREE 2017 5 mb

Op slechts 100 meter van het strand van Egmond aan Zee ligt Hotel Zuiderduin. Uw hond is welkom in de speciale Honden welkom-kamers, hierin zijn maximaal 2 honden toegestaan. We raden u i.v.m. de beschikbaarheid aan om deze kamers tijdig aan te vragen. De toeslag voor een hond bedraagt € 15,00 per hond per nacht. Let op: in het restaurant, de pub, de bowling, de sauna-accommodatie en bij het zwembad van Hotel Zuiderduin zijn honden niet toegestaan.

Reserveren doet u door te bellen naar 072 750 2000 of door te e-mailen naar info@zuiderduin.nl.

Strandhotel Golfzang

Golfzang - Entree(4)

Strandhotel Golfzang ligt aan de Boulevard op 10 meter van het strand. In elke Honden welkom-kamer zijn maximaal twee honden welkom tegen een betaling van € 15,00 per hond per nacht. Tijdens het ontbijt in het restaurant zijn honden niet toegestaan. Voor uw hond is geen slaapmandje of voerbakje aanwezig. Dit moet u zelf meenemen.

Reserveren kan hier via de website.

Hotel de Boei

De Boei - Entree(2)

Dit knusse kleinschalige hotel ligt op slechts 15 meter van het strand en aan de gezellige winkelstraat van Egmond aan Zee. In een aantal kamers zijn honden toegestaan (maximaal 2 honden per kamer). We raden u aan om deze kamers tijdig aan te vragen. De toeslag voor een hond bedraagt € 15,00 per nacht.

Reserveren doet u door te bellen naar 072 750 2100 of door te e-mailen naar info@deboei.nl.

Appartementen de Egmonden

de-egmonden-appartementen-03

Gelegen aan de duinrand van Egmond aan Zee vindt u 25 ruime vakantieappartementen, geheel drempelvrij en van alle gemakken voorzien. In een aantal van onze appartementen is uw hond van harte welkom (maximaal 2 honden per appartement). We raden u aan om deze appartementen tijdig aan te vragen. In de appartementen zijn geen spullen, zoals een mand of voerbak, voor uw hond beschikbaar. Dit moet u zelf meenemen. De toeslag voor een hond bedraagt € 15,00 per hond per nacht. Hulphonden mogen gratis met u mee.

U kunt reserveren via info@de-egmonden.nl of 072 750 2002.

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.