Wat kan je niet missen in je koffer

met een trip richting de Egmondse kust

Eindelijk! Je welverdiende trip richting de kust van Egmond aan Zee komt steeds dichterbij. Nu gaat de voorpret echt beginnen. Eerst moet je misschien nog je werk afronden, je huis opruimen, de laatste wasjes draaien en eventueel nog wat boodschappen doen voor onderweg? Maar niet te vergeten, misschien wel het belangrijkste: het inpakken van je koffer! Wat zou je nou eigenlijk allemaal mee moeten nemen naar die welverdiende vakantie? Of misschien ga je wel voor een nachtje of voor een lang weekend.

Wij van Hotel in Egmond, weten maar al te goed wat jij niet kan missen in je koffer naar die langverwachte trip naar Egmond aan Zee. Daarom helpen wij jouw graag een handje met het inpakken van je koffer.

kofferaanzee4

Een koffer? Een weekendtas? of heb je alleen een rugzak nodig?

Voordat je gaat beginnen met het pakken van je spullen, zul je moeten bepalen in wat voor vorm je jouw bagage gaat meenemen. Het verschilt natuurlijk of je voor een hele week spullen moet pakken of slechts voor een weekend naar de kust.

De hele belangrijke dingen:

Met hele belangrijke dingen bedoelen wij natuurlijk je paspoort of identiteitskaart en je reispapieren. Deze zul je nodig hebben met inchecken in een van de hotels of appartementen die jij geboekt hebt. Maar denk hierbij ook aan de nodige medicijnen. Zo kan je met een gerust hart vertrekken en sta je niet voor vervelende verassingen als je aankomt bij je verblijf. 

Genoeg ruimte voor de terug weg...

Ja… ruimte in je bagage voor de terugweg. Je zult nu wel denken: Maar waarom? Voor de souvenirs natuurlijk! Egmond aan Zee heeft vele leuke souvenirshops waar jij je vakantie helemaal compleet mee maakt, zo heb je altijd een leuke herinnering aan deze prachtige plek aan de kust. 

Weersvoorspelling

Wat heeft de weersvoorspelling te maken met het inpakken van jouw koffer? Nou dat heeft er alles mee te maken! Check voordat jij je koffer gaat inpakken vooral de aankomende weersverwachtingen op jouw bestemming. Zo kun je voorkomen dat je een warme trui vergeet voor de frissere zomeravonden. Of misschien moet er wel een regenjas ingepakt worden omdat jij in de herfst vertrekt naar de kust.

kofferaanzee2

Schoenen

Het ligt er natuurlijk geheel aan in welke periode jij naar de kust gaat, maar denk bij jezelf na of je wel echt 5 paar schoenen nodig hebt. Wat is het doel van deze trip? Ga je voor een sportieve vakantie, en wil je kilometers maken langst de prachtige kustlijn van Egmond? Zo ja, dan raden wij je aan om wandelschoenen mee te nemen. Ben je niet zo’n fanatieke wandelaar maar vind je het wel fijn om lopend jouw bestemming te ontdekken dan zou je het makkelijk af kunnen op een paar sneakers. 

Maar, zoals eerder gezegd, ligt het er natuurlijk geheel aan in welke periode van het jaar jij naar de kust vertrekt… Wordt het koud? Of ga je midden in de zomer? Midden in de zomer zou een paar lekker zittende slippers/sandalen ook zeker van pas komen! Maar in de winter zou je wel een paar extra dikke sokken kunnen meenemen! TIP: stop een paar sokken in je schoenen in je koffer, zo houdt je meer ruimte over!

Handdoeken

Heb jij van te voren gecheckt of er bij jouw accommodatie handdoeken in de badkamer liggen? Bij de meeste wel! Check dit voor de zekerheid toch even. Een strand-handdoek is wel van toepassing in de zomermaanden, deze nemen veel ruimte in jouw koffer in, dus rol deze stevig op zodat je meer ruimte over-houdt voor andere bagage.

Wat vergeet je snel?

Er zijn een aantal dingen die je toch sneller vergeet bij het inpakken van je koffer. Denk hierbij aan opladers voor mobiele telefoons, de meeste mensen vergeten deze mee te nemen omdat hij nog ergens in het stopcontact zit. En het is natuurlijk wel handig als je bereikbaar bent terwijl jij aan het genieten bent aan de kust.  Ben jij  iemand die alles door zijn lens bekijkt op reis? Dan is de oplader van je camera natuurlijk wel noodzakelijk!

Kofferaanzee3

Wij weten eigenlijk bijna wel zeker dat jij, na het lezen van deze blog, alles in je koffer hebt zitten om jouw trip tot een fantastische herinnering te maken!

Tip

Wil je er even lekker tussen uit? Boek een voordelige overnachting en geniet in Egmond aan Zee.

Kijk hier voor de prijzen en beschikbaarheid.